A héten elkészült a Károly körúton található Hyperminceur Karcsúsítószalon kirakata, melyet a FISE által delegált ötfős csoport tervezett meg és készített el. A Kirakat AkcióCsoport elnevezésű program 2010 nyarán indult egy pályázattal, melyre belvárosi üzlettulajdonosok pályázhattak a kirakatukkal. A nyeremény egy teljeskörű kirakat-megújítás volt, melynek kivitelezését a FISE művészei vállalták magukra a Studio Metopolitana koordinálásával.

A zsűrizésről és a kirakat új berendezéséről a művészek is elmondták szempontjaikat:

Mivel a Kirakat Akciócsoport nem a hagyományosan elterjedt, árut a kirakatban reprezentáló kirakati dekoráció elkészítését tűzte ki célul, elsődleges szempontja volt a zsűrizésnél az üzlet nyitottsága az új, készülő látványvilág iránt. Az ízléses, a környezethez illeszkedő látványvilág elkészítését megkönnyítte, hogy a fiatal iparművészek szabad kezet kaptak a megvalósításban.

A kivitelezésre 2010. november 26-án kerül sor. A kirakat új koncepciója az üzlet alapprofiljából indult ki: nem volt könnyű, hiszen káposztalevest, fogyókúrát, karcsúsító kezeléseket kellett vonzóvá tenni. Az üzlet a kivilágítatlanság miatt az utcáról nem is látszott működő helyiségnek, az egyik alappont így a fény által felkeltett figyelem lett. A kész kirakatnak továbbá szüksége volt nagyvonalúan kezelt látványra, ami tovább gazdagította profilját, túlmutatott a konkrét áru pusztán kirakatba tevésén.

A Kirakat AkcióCsoport tagjai voltak:

Dávid Attila Norbert ötvösművész
Budai Zsolt üvegművész
Kiss Gabriella látványtervező
Kusnyár Eveline illusztrátor
Szarka Andrea textiltervező

Na meg egy kicsit jómagam is.

A kirakat egyébként megtekinthető a Károly krt. 23. szám alatt, sötétben is, világosban is igen jól mutat. Alul találtok egy kis ilyen volt-ilyen lett demót, illetve néhány képet a készítésről.

 

 

Címkék: körút károly fise vii. ker kirakat akciócsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr612474401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Certificate_of_Words · http://certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/ 2010.12.15. 14:41:11

Nem hallotta még a projektről, de érdekes. És minden olyan tevékenység ami értékteremtő és brandingelhető az szívünkhöz közeli.

Ti ezt csináljátok most. Tekintsetek magatokra is mint brad és kezeljétek a neveteket úgy. Ja egy kicsit haza beszéltem :)
süti beállítások módosítása