Art Moments by Hybridart 2011

 2011.04.14. 08:22

Idén második alkalommal rendezik meg az Art Moments by Hybridart rendezvénysorozatot, amelyre lehetne mondani, hogy jajj, már megint az OTP, ami részben igaz lenne, mivel a rendezvény fő támogatója valóban az OTP junior, de ezért a rendezvényért elég sokan bedobták a közösbe, amit lehetett, és ami szerintem nagyon dicséretes.

A rendezvény hivatalos megnyitója április 12-én volt a város több helyszínén. A kiállítás helyszínei egyébként jórészt Pesten, a Nagykörúton belül találhatók, de azért nem kizárólag. A kiállítás alatt összesen 70 helyszínen 100 művész 800 alkotását lehet megtekinteni. Ehhez az OTP még hozzácsapott 15 bankfiók kirakatot, melyek meglepetés helyszínként szolgálnak majd. Meg azért nekik sem olyan rossz szerintem, hogy így tavasszal kicsit színesednek a kirakataik.

A rendezvény szlogene egyébként "Klikkelj a Kortársra!" melyből sejthető, hogy közönségszavazás is lesz. Szavazni a rendezvény oldalán, illetve a facebookon is lehet április 12. és május 1. között. Sőt, ha már nagy összefogást emlegettem, akkor itt elmondanám, hogy a Funzine külön ingyenes mobil appot fejlesztett a rendezvény számára, amivel könnyen meg lehet találni az egyes események időpontját és helyszínét. Ezen kívül a Bookline egy kedvezményes Art Moments művészeti válogatás csomagot állított össze, mely a rendezvény ideje alatt vásárolható meg.

A közönségszavazás mellett természetesen szakmai zsűri is van, melynek tagjai között olyan hírességek is találhatók, mint például Szabó Győző színművész, aki egyébként képzőművész is, vagy mondjuk Winkler Nóra, az Artmagazin alapítója.

A közönségszavazás és a szakmai zsűri döntésének eredményeképp összesen 30 mű bekerül a Spicy Collection 2011-be, az Art Moments by Hybridart utazó kollekciójába, amelyet a nyáron Brüsszelben és Párizsban fognak bemutatni. De a lelkes klikkelőkről sem feledkezett meg a szervezőség, akik között például 50 darab limitált szériás pólót sorsolnak ki.

Vannak egyébként kiemelt programok is, amik engem eléggé érdekelnek, mivel a köztérhez, a városhoz kapcsolódnak. Az egyik ilyen a Ki a térre c. szoborpark lesz, mely április 16-án 17:00 órakor nyílik meg a Szabadság téren. Itt a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion fémszobrai, valamint Kelemen Zénó absztrakt organikus alkotásai lesznek láthatók. A másik pedig a Stroke Special Edition, melynek megnyitója április 21-én lesz a Millenáris Parkban. A Stroke-on urban arttal foglalkozó művészek műveit lehet megtekinteni, annak is egy különleges, 21 műből álló változatát, méghozzá egy nappal a hivatalos európai premier előtt.

Néhány képet ízelítő gyanánt feltöltöttem nektek, de azt javaslom, hogy menjetek el minél több helyszínre, és írjátok meg, milyen volt!

 

 

Címkék: otp bank urban art art moments art moments by hybridart

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr22824956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása