A hét kirakata - Printa

 2010.11.02. 11:14

Megint sikerült egy olyan multifunkcionális üzletet találni a belvárosban, amelynek a kirakata önmagában ugyan nem túl nagy szám, igazából észre sem vettem, míg a kirakatot (vagy az üzletet?) ki nem folyatták a házfalra, majd bekebeleztettek vele egy egész óriásplakátot.

Példaértékű alkotás arra nézve is, hogy hogyan lehet úgy használni egy direkt kirívó, környezetidegen felületet (óriásplakát), hogy az mégse legyen zavaró, sőt egyenesen a kompozíció részévé váljon. Most arról az erősen szubjektív dologról inkább ne beszéljünk, hogy a festmény tetszik-e vagy nem (nekem elsőre tetszett, másodikra nem annyira), mindenesetre a célját eléri: felhívja a figyelmet az üzletre és még eseményt is reklámoz, ráadásul félig-meddig urbanisztikait.

Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon az út szélére kihelyezett óriásplakátokat hogyan lehetne úgy átalakítani, hogy ne szennyezzenek vizuálisan, vagy legelábbis csak minimális mértékben. Befuttatni vadszőlővel? Gólyafészket rakni az tartóoszlopok tetejére? Természetes anyagokat és színeket használni? Betiltani?

Szerintetek?

Printa design üzlet, galéria, szitanyomó stúdió és kávézó

Cím: VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 10.

Web: printa.hu

Címkék: vii. ker rumbach sebestyén utca printa a hét kirakata

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr232415578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Volt - nincs 8 méter magas falfestmény 2010.11.02. 21:30:12

Printa :: Artacks :: Swiss Urban Salon :: Helyszín: VII. ker. Rumbach Sebestyén utca Néhány nappal ezelőtt este felé Orsi barátommal a Rumbach Sebestyén utcán sétáltunk az Astoria irányába, amikor az esti fényekből kibontakozva egy közel 8 méteres falf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása