Hétfőn ismét megújult a Budapest Kirakat, ezúttal Papp Szilvia vágó és iparművész installációját láthatjátok, mely Budapest közlekedési viszonyaira reflektál, főként a temérdek mennyiségű autóra Budapest utcáin. Mindezt az Írók Boltja környékének térképére kivetítve.

Szilvia ars poeticája és leírása az új kirakatról:

 

A Filmművészeti Egyetem elvégzése után a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem hallgatójaként igyekszem munkáimat játékossá, könnyen befogadhatóvá tenni. Általában videoinstalláció, intalláció, és az akcióművészeti formákat használom. Utóbbi kettőt azért kedvelem, mert általában kivihetők a kiállítási térből. Így nem csak a művészetbarátokat lehet megszólítani vele, hanem az utca emberét is. Ez a kirakat pályázat is ezért nyerte el tetszésemet és alkotási kedvemet.
Témáim legtöbb esetben a közvetlen környezetem problémáit feszegetik, ahogy az itt látható térkép is. Vélményem szerint egy művész feladata és kötelessége, hogy foglalkozzon az őt körülvevő élet, ország, társadalom problémáival.


Az installáció címe: Budapest

Ez az installáció egy eligazítást segítő térkép Budapest egy szegletéről. A térkép kijelölt pontja jelzi a néző helyzetét, és ahhoz képes az autós forgalom állapotát a környéken. Sürgető és fontos problémának érzem az autósforgalom szabályozását városunkban, ezért ez már a második olyan projektem ami erre a témakörre épül. Köszönöm a lehetőségét a Studio Metropolitana Nonprofit Kft.-nek és az Írok Boltjának.


Tehát szeptemberben a gyerekek a Cellux csoport műve után ismét kedvüket lelhetik a kirakatban, mivel a kiállított installáció nagyjából 15 kg matchboxot tartalmaz, a felnőttek pedig elgondolkozhatnak, hogy Budapesten belül hol éri meg autóba ülni.

Hamarosan interjút is olvashattok a szeptemberi kiállítóval, illetve tegnap készült velem és Szilviával egy interjú a Radio Q műsorán, amit hamarosan szintén közzéteszünk. Addig is látogassátok meg a szeptemberi kirakatot!

Címkék: budapest közlekedés autó forgalmi dugó andrássy út szeptember írók boltja liszt ferenc tér budapest kirakat papp szilvia

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr672280706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása