Kis késéssel ugyan, de szeptemberi kiállítónkkal, Papp Szilviával is elkészült a szokásos interjúnk, aki azon kívül, hogy iparművésznek tanul, többek között népszerű magyar zenekarok videoklippjeinek készítésével is foglalkozik, valamint ő a korábbi közönségkedvenc Sztárlövölde című munka megalkotója is.

Kérlek, mutatkozz be néhány szóval, mivel foglalkozol a hétköznapokban, illetve mivel töltöd a szabadidőd? Mely művészeti ágakban dolgozol leginkább?

Jelenleg a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem média design szakos MA hallgatója vagyok, így legtöbb időmet az egyetem falai között töltöm, és az ott kiadott kreatív feladatokon dolgozom.

Szabadidőben a számítógépes játékokat, a szépirodalmi könyveket, és a színházat preferálom. Nagyon szeretek utazni is, és nyitott vagyok minden újra. Alapvetően a filmművészet területén dolgozom, ezen kívül az új média, a videoart, akcióart érdekel.

Elvégezted a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, illetve most jársz a MOMÉ-ra, mit tanulsz pontosan?

Média design szakon vagyok, Szirtes János a vezető tanárom. Ez egy intermediális szak, ahol művészi alkotások elkészítésére inspirálnak minket. Lényegében teljes szabadságunk van az alkotások, munkák formájának kiválasztásában. Minden segítséget megkapunk, amire szükségünk van. A most aktuális feladatsor keretein belül azon gondolkozunk, hogy Budapestet milyen apró innovációkkal lehetne szebbé, hangulatosabbá tenni. Több múzeummal is kapcsolatban állunk, és közösen találgatjuk, hogy milyennek is kéne lennie a 21. század múzeumának.

Tagja vagy-e valamilyen civil vagy művészeti egyesületnek, és ha igen melyik(ek)nek?

Nem, de van egy alkotói bázisom: évek óta együtt dolgozom a Filmworks csapatával mozgóképes munkáimban, sokszor részt veszek kisfilmek, videoklipek, kísérleti mozgóképes alkotások tervezésében és létrehozásában.

Jelenleg látható-e valamilyen munkád Budapesten, esetleg máshol az országban, netalántán külföldön?

Most nincs kint semmim, a kirakaton kívül. Talán még az ARC plakáton egy kisfilmem, de szerintem már annak is vége.

Általában úgy működöm, hogy ötleteimet egy kis füzetbe írogatom, aztán figyelem a pályázatokat, és amikor úgy érzem, hogy egy-egy ötletem épp témába vág, beküldöm. Így szoktam a sulin kívül is lehetőségeket kapni.

Eddigi kedvenc munkád, amit te készítettél?

Huh. Talán a mondanám: egyszerű ötletből felépülő, közérthető, mégis látványos és nagy kaliberű projekt volt, többször is kiállításra került fél éven belül. Egy tizenkét csatornás videoinstallációról van szó, ahol a képernyők alapvetően fekete képet mutatnak, de rendszertelen időközökben és hosszban, random kiválasztott képernyőkön felvillan valamelyik celebünk,  egy- egy mondat erejéig. A televíziók előtt egy állványon tapadókorongos pisztolyok és töltények találhatóak – a Látogató pedig kilőheti a celebeket a képernyőkön: mint egy vidámparki lövöldében.

Filmes munkásságodon belül elég sok zenekarnak vágtad te a videoklippjét, melyik ezek közül a kedvenced?

Az első közös munkák Merényi Dáviddal a Labamba volt, Péterfy Boritól. Ez a klip még mindannyiunk számára egy kicsit csetlős botlós, igazi első próbálkozás volt. Viszont hatalmas sikere lett, és jó barátok lettünk közben, ennek köszönhető, hogy azóta is együtt dolgozunk. Ezért a Labambát nagyon szeretem. Szerettem még szintén Boritól a Bűvös vadászt. Na az egy igazi nagy ökörködés volt, így nagy élményt jelentett a számomra még úgy is, hogy csak az egyik operatőr voltam, és Gothár Marci,  a Filmworks másik vágója rakta össze.

A blogodon sajnos nem lehet beletekinteni a munkásságodba, van esetleg egy másik oldal, ahol megnézhető néhány munkád?

Egyelőre nincs, de lesz nemsokára.

Végül ajánlanál-e valamilyen programot az olvasóknak, amelyben te is részt veszel?

Kispál búcskoncert a mozikban. Hamarosan jön.

A interjú további részeivel, és egyéb hírözönnel hamarosan jelentkezünk.

Fotók forrása: Mediaplay blog és Papp Szilvia blogja

 

 

Címkék: interjú andrássy út szeptember írók boltja liszt ferenc tér papp szilvia közlekedési dugó

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr282332627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása