Design Passage 2010

 2010.11.12. 13:55

Több ok miatt is akartam írni a Design Passage elnevezésű programsorozatról. Az egyik, hogy a Király utca elejéről nyíló Central Passage-t is élesztgetni kell, mint a majdnem szemben található Gozsdu-udvart, ugyanis átadása óta kong az ürességtől. Szerintem két dolog miatt nem működnek ezek a "passzázsok", az egyik, hogy alig használják őket áthaladásra, a másik, hogy nem megfelelő bennük a természetes megvilágítás (sötét van). Ebből a szempontból mondjuk a Gozsdu-udvar szerencsésebb helyzetben van, nameg a Gouba meghonosodása óta ott azért valamivel jobb a helyzet, de még mindig sok az üres üzlethelyiség.

Na de térjünk is vissza a Design Passage-ra, ahol majdnem egy hónapon keresztül, november 4. és 30. között várják a látogatókat mindenféle programokkal. Igaz, mikor ott jártam pont nem történt semmi, teljesen üres is volt, mint általában szokott. A rendezvény arról szól, hogy berendezték a Central Passage üzlethelyiségeit, főként különböző enteriőr boltok termékeivel. Tényleg jók a kirakatok, mely ebben az esetben azt jelenti, hogy az üveglap mögött az egész üzlet gyakorlatilag maga a kirakat. Emellett kapott az egész egy ökológiai-fenntarthatósági felütést is, tehát nagyon 21. századi a dolog.

Az üzletek mellett hétvégenként divatbemutatóval és koncertekkel, reggelente pedig jógával várják az érdeklődőket. A kedvencem a program napi bontásában egyébként, hogy minden zenei előadó után odaírják azt is, hogy milyen stílusú koncertre lehet számítani. A felhozatalból a "drum & bas vokál koncert" elnevezésen például teljesen elérzékenyültem.

No, de arra bíztatnék mindenkit, hogy szánjon rá egy kis időt, és adjon egy esélyt a Central Passage-nak, aztán majd szemügyre vesszük a rendezvény után is.

 

Címkék: király utca vi. ker gozsdu udvar design passage

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr82444424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása