Annak idején írtam a Tünet Együttes kirakatos pályázatáról, mely egy, a Deák téri aluljáróban található kirakatról szólt. Nemrég lett kész. Az érdekes az, hogy a nálunk is pályázati úton a Budapest Kirakat kiállítói közé jutott 1sima1fordított csoport lett a Tünet Együttes nyertese is.

A Tünet Együttes a következőket írja a témáról:

 

 

A fiatal, többek között formatervezéssel, terméktervezéssel, grafikával foglalkozó csoport pályamunkája nem egyszerűen a „Nincs ott semmi” témát dolgozza fel játékosan és elgondolkodtatóan, de a társulat azonos című előadásának lényegét is megragadja. A 2010. november 24-25-én a Trafóban ismét látható produkcióban ugyanis egy interaktív videó technológia segítségével a táncosok és árnyaik egyformán élő szereplőként lehetnek jelen a színpadon, akár táncolhatnak is egymással. Az interaktivitás a kirakatban, a Tünet Együttes rendhagyó köztéri kiállításában is megjelenik. A fény a metróaluljáróban elhaladók mozgásának megfelelően világítja be az installációt, a bátrabbak pedig egy csengőgomb megnyomásával további benyomásokat szerezhetnek arról, hogy van-e ott valami. A társulat bízik benne, hogy a színház, a képzőművészet, az utcai művészet és az interaktivitás rendhagyó ötvözésével sikerül játékra bírniuk a metrózókat.

A kirakat elkészítéséről csináltak egy jó kis werkfilmet is, íme:

Címkék: budapest pályázat aluljáró deák ferenc tér tünet együttes v. ker 1sima1fordított

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr1002457623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása